Collbató s’hi juga molt

Article de la portaveu de Socialistes de Collbató, Gemma Rodríguez, a la publicació “Línia Nord” de juny.

Escric aquestes ratlles quan tot just fa tres anys de la investidura de Miquel Solà com a alcalde. I, per bé o per mal, poca cosa ha canviat des de l’any 2019. Enguany, i no és la primera vegada que passa aquest mandat, el govern municipal, format per ERC i GIC, s’ha vist obligat a pagar factures fora de termini, fet que denota, un cop més, una mala gestió econòmica al capdavant del consistori.

Així mateix, sobta que el govern local hagi tancat els comptes de l’any passat amb un superàvit de més de 3 milions d’euros. Des del grup municipal socialista reclamem a l’equip de govern planificació, i que expliquin als grups polítics de l’oposició i al conjunt de la ciutadania a què pensen destinar aquests recursos econòmics. En aquest sentit, si no saben a què dedicar-los, els i les socialistes tenim una llista molt llarga d’inversions pendents!

Cal que el govern es posi les piles i que adopti mesures d’una vegada per totes.

Tot i això, ens amoïna especialment que diversos informes de l’Ajuntament assenyalin que aquest haurà de pagar uns 4 milions d’euros en expropiacions pendents del nostre poble. Es fa difícil d’entendre que tinguem un superàvit de 3 milions d’euros, però que, al mateix temps, calgui pagar 4 milions de qüestions que s’arrosseguen de fa anys.

Els i les socialistes hem intentat, en tot moment i malgrat tot, articular una oposició dialogant i constructiva. Una oposició que visualitzés la nostra alternativa, però que fos capaç d’arribar a acords amb el govern local. Tanmateix, creiem que hem arribat a una situació límit. Cal que el govern es posi les piles i que adopti mesures d’una vegada per totes. Arribats a aquest punt, considerem que és primordial que les regidores i els regidors del govern municipal assumeixin la responsabilitat de les seves decisions i que no lencolomin als tècnics. Cal prendre decisions…. i de forma ràpida. Ens hi juguem massa!

article linia nord juny 22