El cost del nou govern municipal

Spread the love

El nou govern d’ERC-GiC-CiU diu que ha rebaixat el sou dels seus regidors. El que no explica, però, és que, en conjunt, tenint en compte el que ha de pagar el consistori en Seguretat Social i assistència a plens, el cost total del nou govern tripartit suposa un increment d’11.850,16 euros més l’any, respecte l’anterior govern socialista. Expliquem en detall el perquè d’aquest diferència que no és pas menor.

Primer, l’actual alcaldia, amb dedicació exclusiva dotada amb un sou brut mensual de 2.250 euros (2.982,37 amb la Seguretat Social) contrasta amb els 1.100 euros mensuals bruts (assitències a la Junta de Govern Local) que cobrava l’anterior alcaldessa, Ana Úbeda, que alternava l’alcaldia de Collbató amb la seva feina d’economista i per tant no generava càrrec a la Seguretat Social.  Ana Úbeda va renunciar a cobrar les retribucions per assitències a Plens destinant-se aquests diners a ajuts per a famílies.

Segon, els sis membres del nou equip de govern estan en nòmina a l’Ajuntament, amb diferents dedicacions, mentre que l’anterior govern només comptava amb dues dedicacions parcials sobre sis càrrecs electes. Els altres quatre electes es remuneraven mitjançant assistències a juntes de govern i plens, una fòrmula tan legal i transparent com les dedicacions a temps complet o parcial.

Tercer, quatre regidors del nou govern alternen la tasca municipal amb altres feines. Caldria preguntar-se, doncs, per què aquests regidors no utilitzen la fòrmula emprada per l’anterior govern, ja que la que ells han adoptat és més gravosa per a l’Ajuntament de Collbató. La resposta és simple: amb el seu sistema tots s’asseguren un sou fix, tant si assisteixen com si no a les juntes de govern o els plens. Han prioritzat la seva seguretat personal a l’estalvi municipal.

Conclusió final: el canvi, de moment, li costa al poble de Collbató quasi 12.000 euros més l’any. Comptant, a més, que cap del sis membres del nou equip té experiència de govern al consistori collbatoní.

Grup Municipal dels Socialistes de Collbató