El govern municipal comença el curs amb mal peu

Spread the love

Article de la Gemma Rodríguez publicat al diari LINIA NORD el 20/09/2022

Després d’un estiu llarg i molt calorós, arriba el mes setembre i, en conseqüència, l’inici d’un nou curs polític. Enguany l’encetem amb molta il·lusió i força, i amb l’esperança que el maig de 2023 Collbató comenci una nova etapa política.
Setembre també és sinònim de tornada a l’escola i, lamentablement, enguany aquesta ha estat marcada per polèmiques successives del conseller d’Educació (d’ERC). Amb tot, volem desitjar a tota la comunitat educativa un bon inici de curs. Observem, però, que s’estan perdent costums que formaven part de l’imaginari col·lectiu del nostre poble. Per exemple, una de les tradicions habituals durant l’inici de curs era la rebuda i benvinguda que feia l’Ajuntament al professorat dels diferents centres. Aquesta trobada favoria la convivència i la distensió, i els mestres la valoraven molt positivament.
D’altra banda, celebrem que el govern municipal, a instàncies d’una proposta del nostre grup, hagi convocat, novament, el Consell Escolar Municipal (feia anys que no funcionava). Estem parlant, val la pena remarcarho, d’una eina de participació i coordinació que afavoreix la cohesió de l’alumnat, el professorat i les famílies de les diferents escoles.


En aquest inici de curs també trobem a faltar que l’Ajuntament reparteixi l’agenda municipal d’activitats a totes les llars (juntament amb el número de setembre de la revista “Collbató Informa”), ja que aquesta incloïa tota l’oferta d’extraescolars que organitzen les AFAs, les entitats locals o el propi consistori. Creiem que el govern municipal deu una explicació a la ciutadania: com és que es reparteix en paper el programa de la Festa Major o de la Diada i no la informació de les diferents activitats extraescolars?
En els darrers mesos, hem anat insistint en la necessitat que té Collbató d’un canvi polític. I és que ens cal un Ajuntament que doni suport a les entitats i que fomenti l’esport i la cultura. I pensem que una bona manera de fer-ho és que el consistori faciliti la informació, al conjunt de veïns i veïnes, sobre les activitats (també les extraescolars) que ofereixen les diferents entitats i col·lectius. Per exemple, desconeixem l’oferta de l’escola de música (depèn directament del consistori), motiu pel qual ens preguntem si realment aquest equip de govern aposta pel foment de la formació musical dels nostres infants.
Com sempre, continuarem oferint propostes per millorar Collbató.

Gemma Rodríguez Quiñonero
Portaveu Socialistes de Collbató