El projecte “Les Ginesteres” reclama una resposta.

Spread the love

La idea d’ampliar la zona industrial “Les Ginesteres” de Collbató ve de lluny. Durant la legislatura 1999-2003 el projecte preveia una gran ampliació que els posteriors governs municipals, molt més sensibles amb l’entorn, han anat reduïnt fins arribar a una proposta raonable que durant la passada legislatura 2011-2015 va comptar amb el consens de tots els grups municipals.

Quan es va pactar l’acord se sabia que tard o d’hora hi hauria una sentència judicial que determinaria que l’operació no podia generar una contraprestació econòmica per al consistori, però en cap cas es va plantejar renunciar al projecte ja que això implicava barrar el pas al creixement econòmic de Collbató i haver de retornar una important quantitat de diners als promotors.

Ara, pel que sembla, els tres grups de govern (GIC-ERC i CDC) s’han desdit del pacte i la seva solució ja no és fer el projecte acotat i racional pactat, sinó deixar-ho tot tal com està, no fer absolutament res.

Han transcorregut els cent dies de rigor des que el nou govern va prendre possessió però encara no sabem quin serà el seu programa per al període 2015-2019. Tampoc no expliquen quina és la postura oficial en relació a “Les Ginesteres”, ni quina serà la seva resposta si finalment la propietat presenta una demanda contra el consistori per incompliment d’acord.

Considerem que un equip de govern que presumeix de ser més obert, transparent i participatiu que cap altre, no pot continuar amagant el cap sota l’ala en relació a una qüestió tan important. Ha arribat l’hora de posar-se a governar.

Grup Municipal dels Socialistes de Collbató