Guanyar-se el futur

Guanyar-se el futur

Com és sabut, el nostre poble, Collbató, té unes característiques molt particulars. Per una banda, el casc antic, la bellesa de la muntanya de Montserrat i la participació veïnal i social fan que sigui una localitat amb molt d’encant. Al mateix temps, però, el nostre poble té una gran extensió, fet que constitueix una clara dificultat per qüestions tan bàsiques com el correcte funcionament del clavegueram, la neteja i l’asfaltat dels carrers o la instal·lació de les canonades d’aigua. Així mateix, cal afegir-hi un altre element: la manca d’empreses i d’activitat econòmica dificulta que les nostre veïnes i veïns puguin treballar a Collbató, fet que provoca que sovint la nostra vila acabi esdevenint, per a una part de la ciutadania, un municipi dormitori.

Volem un Collbató que permeti als i les joves desenvolupar-hi el seu projecte vital. Volem un Collbató que acompanyi la gent gran.

Per tot això, els i les socialistes ens preguntem quin és el futur per a Collbató que vol l’alcalde Miquel Solà. Ens preocupa, en aquest sentit, la manca d’ambició, lideratge i esperança que guia la seva actuació municipal. En els 8 anys que porta com a alcalde, hem perdut bones oportunitats per fomentar el turisme o promoure el treball social amb la implantació de noves empreses. En altres paraules, Collbató en algunes qüestions s’ha estancat i en d’altres ha empitjorat.

Econòmicament, el nostre poble és un dels 20 primers de Catalunya en renda per càpita i té un pressupost al voltant dels 1.300 euros per habitant (similar a la mitjana de Catalunya). Això hauria d’esperonar el govern local a millorar la seva política de despeses i inversions. És a dir, hem de saber explotar la capacitat d’endeutament, la recerca de finançament a altres administracions i treballar, en conseqüència, perquè aquestes millores ens condueixin a un poble més sostenible des del punt de vista econòmic i amb més oportunitats. Volem un Collbató que permeti als i les joves desenvolupar-hi el seu projecte vital. Volem un Collbató que acompanyi la gent gran. I volem un Collbató que creï activitat econòmica que reverteixi en els nostres veïns i veïnes. Aquest és el camí que proposem els i les socialistes. Un camí de justícia social i igualtat que volem liderar a partir de maig de 2023.

Ens hi acompanyes?