La fosca transparència

Spread the love

Arriba final d’any i ens agradaria fer balanç de què ha fet l’equip de govern. Com pel carrer no es veu què han fet, hem entrat al portal de transparència de l’Ajuntament per consultar la informació que hi bolca. I és clar, de l’apartat de contractes, convenis i subvencions, no hi ha pràcticament res. No expliquen quins contractes amb proveïdors s’han fet i quins estan en curs i quins han estat els criteris per contractar a un o a un altre. No consten quines subvencions han demanat, quines han rebut ni les que han donat.

Els apartats de les actes de la junta de govern i dels decrets de l’alcaldia estan en blanc. Hem volgut saber quina és la relació de contractes temporals amb treballadors té l’Ajuntament i tampoc hi són. I no hi són perquè la tònica general de les noves contractacions que es fan pel personal tècnic i administratiu és no passar cap tipus de procés selectiu i en algun cas, són contractacions vinculades als partits que formen el govern. I això és impublicable.

De l’apartat de gestió econòmica, pràcticament la totalitat de dades que hi ha són les referents a exercicis del mandat anterior. També és cert que la regidora responsable de la transparència no està complint ni amb aquesta ni amb cap de les altres regidories que li han estat delegades (benestar social, educació, etc.) però continua cobrant el sou amb el vistiplau de l’alcalde, i de la resta del govern.

I el mateix passa amb la participació ciutadana. Adjudicacions a dit a empreses que no tenen experiència i a les que poden dirigir els resultats que volen obtenir. Són vicis amb els quals havíem acabat amb esforç i disciplina. Però el grau de manipulació que molts sabem que utilitzaven quan estaven a l’oposició ara es trasllada al govern: fosca transparència!

Us desitgem una bona entrada d’any!!!.

Grup Municipal dels Socialistes de Collbató