Sense Pressupostos

Spread the love

Estem a punt de finalitzar l’any i l’Ajuntament, la institució que més influència té sobre la nostra vida quotidiana no té aprovat el pressupost per a l’any 2017. Tot està per fer.

L’alcalde ha d’aconseguir tirar endavant els comptes, essencials perquè després incideixen sobre les persones i les empreses. La situació en minoria del govern fa que només a partir de pactes es puguin aprovar els pressupostos.

I en democràcia, es considera que aquest tràmit és cabdal per mesurar el grau de confiança que té un equip de govern. Que a un alcalde li tombin els comptes o no aconsegueixi el consens necessari per aprovar-los es sinònim de rebuig i, en conseqüència, ha de presentar la seva dimissió. Ens hem de deixar de politiqueries i de la mateixa manera que les famílies saben administrar el seu pressupost i que les empreses no poden funcionar sense un pla comptable anual, l’Ajuntament, l’empresa més gran del municipi, ha de tenir els deures fets i aprovar els pressupostos a temps perquè l’economia general pugui funcionar sense ensurts. I el que és més important, executarlos segons les previsions que s’hi detallen.

A mitjans de novembre faltava per executar un 40% del pressupost. I no és que el poble no necessiti recursos, és que no es prenen decisions. Se n’haurà de parlar molt.

Enguany han passat coses que no ens han agradat: la despesa en festes ha superat en un 71% les previsions inicials, el pregó ha costat 5.000 euros i els funcionaris encara no han cobrat la part de la paga extra del 2012 que els faltava. No estem d’acord en pagar l’aigua tan cara i no ens agrada que la sindicatura de comptes cridi l’atenció a l’alcalde per no rendir els comptes a temps com ha passat. Bones Festes!!

Grup Municipal dels Socialistes de Collbató