Partit Socialista, així NO

Spread the love

En realitat els partidaris de la independència de Catalunya constitueixen una coalició heterogènea de grups amb diferents interessos i preferències. Els independentistes incondicionals que volen l’Estat català i els circumstancials que estarien d’acord amb una Espanya Federal però que prefereixen la independència si l’única alternativa és una Espanya sense reformar.  Els catalans federalistes que van votar a formacions independentistes a les eleccions “plebiscitaries” de 2015, ocupen una posició estratègica crucial en gran mesura per la incompareixença d’un PSOE fort, capaç de liderar grans reformes que generarien hostilitat en la resta d’autonomies.

ERC i PDeCat eren peces imprescindibles per fer una majoria front la dreta espanyola i el PSOE va decidir excloure’ls com socis parlamentaris al considerar que el referèndum sobre la independència era inassumible. Greu error.

Un PSOE poc valent, tot i els darrers canvis, que deixa fora de joc massa sovint al PSC. Un PSOE refugiat en el govern que no vol assumir responsabilitats perquè creu que no li toquen. I un PSC que va tenir un punt d’inflexió quan el va deixar en Pasqual Maragall i que ha perdut moltes oportunitats en la política catalana.

Ens hagués agradat la imatge d’un Pedro Sánchez allunyat del govern després dels actes de violència contra la democràcia que han acompanyat l’1-O. Cal ser més valent i fer un pas endavant. Ara toca actuar. Ha de complir el que va prometre si Rajoy no ho feia. I per no parlar dels ex-dirigents que fan declaracions impresentables, que afortunadament no són compartides per l’actual direcció.

Nosaltres vam debatre molt aquesta realitat abans de presentar-nos a les eleccions municipals de 2015 i vam creure que tot i les nostres diferències respecte del procés català, podíem garantir treballar pel nostre poble i també pel nostre país.

Per això ens vam presentar ja a les eleccions amb el dret a decidir en el nostre programa , i  hem donat suport al full de ruta del referèndum des del govern i també des de l’oposició, i malgrat el malestar que ens provoca aquesta situació ens sentim cada cop més units com a grup municipal i alhora distants totalment de l’actual PSOE i poc propers al PSC.

Som un grup que creu amb fermesa en els valors d’esquerres de justícia social i solidaritat. Encoratgem al PSC a trobar els gestors que el facin tornar al partit socialista i catalanista que havia sigut i que ha deixat orfes a molts socialistes.

Grup Municipal dels Socialistes de Collbató