Un Alcalde que no dialoga, no és l’Alcalde de tots i totes

El nostre grup dels Socialistes de Collbató, atenent a la responsabilitat que representa l’acte polític més important de l’exercici de govern al nostre ajuntament com és la presentació i aprovació del pressupost municipal, desitgem com a oposició i a l’hora com important representació de molts veïns, el poder analitzar amb temps  el pressupost presentats per l’equip de govern.

Volem recordar que l’equip de govern no disposa de una majoria suficient per aprovar el pressupost i que requereix rebre el suport, com a mínim, del partit de l’oposició i per tant, seria comprensible i necessari que l’equip de govern hagués establert reunions amb els partits de l’oposició per tal d’arribar a acords que facilitin l’aprovació del pressupost. AIXÒ NO HA SUCCEÏT MAI.

Es evident que és responsabilitat del govern proposar el pressupostos, com també és evident que ha de fomentar el suport per aprovar-los. Tornem a insistir, això no ha estat així i per tant, fent-nos càrrec de la nostra responsabilitat, es va demanar en el Plè del passat dimecres 31 de gener, donar 20 dies per poder revisar i acordar el pressupost per plantejar-nos l’aprovació. Atenent la ferma i compromesa voluntat d’aprovar-los si es complien les condicions manifestades, fet que vam fer públic en la darrera edició de la revista municipal Collbató Informa.

Els fets en ho demostren…

Estem ja al 2018 i sense pressupostos. Els pressupostos es debaten amb temps i s’aproven abans de finalitzar l’any. Ni una cosa, ni l’altra.

En la reunió esmentada, vam manifestar dos punts importants i imprescindibles de dotació econòmica suficient a 2 projectes, per tal d’iniciar negociacions per l’aprovació de pressupostos 2018:

  • Projecte d’urbanització del Bosc del Missé: clavegueram, aigua, llum, etc…
  • Projecte de reforma integral de l’Avinguda Amadeo Vives, des de la farmàcia al Bon Preu.

En el Ple del 31 de gener, vam reiterar la petició a l’alcalde de sentar-se en un plaç de 20 dies màxim, per que ens aclareixi un llistat de punts que havíem detectat i d’altres que detectéssim per manca de temps. La resposta negativa de l’alcalde va ser acompanyada per la resta de l’equip de govern.

Pels fets esmentats expressem:

  • Engany en la proposta pressupostària, respecte el finançament dels 2 projectes demanats pels socialistes de Collbató; atenent que la seva viabilitat és condicionada a la venda de patrimoni municipal; fet que la pròpia secretaria de l’ajuntament no va poder assegurar-nos en el propi Ple, de la seva legalitat; així com, en cas de no poder vendre’s el patrimoni, els projectes no es podrien fer.
  • Falta de transparència i menysteniment de l’equip de govern cap al nostre grup i els nostres votants.
  • Incapacitat de l’equip de govern per fomentar l’acord necessari quan està en minoria, tot i no disposar de majoria al govern atesa l’expulsió que van realitzar a un dels seus regidors.
  • Al retirar l’equip de govern el pressupost presentat, n’és el màxim responsable de que no es disposi d’aquest per l’any 2018.
  • Fent us de l’oportunisme del moment i que permet la llei, ens notifica el mateix dia del Ple del 31 de gener, la convocatòria d’un proper Ple per al dilluns 5 de febrer amb un únic punt de moció de confiança a l’Alcalde Sr. Miquel Solà , i aprovació inicial del pressupost; aprofitant la baixa d’un regidor socialista, per tal de sortejar la voluntat del poble que va escollir 5 regidors socialistes, i que van deixar a l’oposició unint-se tota la resta de forces polítiques (ERC + PdCat + GIC )
  • Aquest filibusterisme de l’equip de govern només mostra el poc respecte democràtic que tenen a la veu del poble i a la democràcia.

Des del grup Socialistes de Collbató desitgem pel nostre poble que hi hagi un bon pressupost pel 2018 i tenim la responsabilitat des de l’encàrrec dels nostres votants de participar-hi i arribar a l’acord, no hi podem renunciar i vetllarem per fer-ho possible.

Per aquest motiu, demanem a l’equip de govern que DIALOGI amb la força política amb més regidors escollida pel poble de Collbató, que té fer-ma voluntat d’aprovació de pressupostos, i no escolleixi vies que no porten enlloc. Serà un signe de democràcia, tant absent en el moment actual que vivim al nostre país.

Grup dels Socialistes de Collbató