Tres anys passats…, i un Govern que NO HA FET INVERSIONS

Spread the love

En el darrer Ple municipal els Socialistes de Collbató vam votar, entre altres punts del Ple, a favor de l’adequació de la primera planta del Casal de Cultura i millora dels espais públics dels barris i en contra de la proposta rancia i poc valenta de l’equip de govern per millorar a mitges l’Avinguda Centenari. Creiem que Collbató es mereix més, perquè pot. Arranjar l’avinguda del Centenari requereix fer-la tota i no a pedaços. El projecte presentat al Ple únicament contempla refer una vorera i deixar l’altra sense fer. És un projecte que no contempla soterrar la línia elèctrica i que per tant es deixa passar una excel·lent oportunitat per aconseguir-ho i evitar en el futur reobrir el carrer i refer-lo amb més pedaços. Un projecte que elimina totes les places d’aparcament dels veïns i visitants. És un projecte fet amb presses. Un exemple de voler fer a correcuita, la feina que no s’ha fet abans…

Per tant sí, sí que som partidaris de millorar un dels carrers més importants del poble com és l’Avinguda Centenari i no, no volem que es faci a mitges, creiem que s’ha de fer com cal, pensant en el futur a llarg i no a curt terme buscant fer un maquillatge d’última hora. Tenim els recursos per disposar d’una Avinguda Centenari molt millor del que es va proposar. Només cal ser valent per fer-ho possible.

Estem d’acord amb l’alcalde quan ell diu que hi ha diners per fer inversions. Els Socialistes de Collbató ho sabem amb certesa perquè va ser el nostre equip de govern qui va haver d’estrènyer el cinturó per eixugar deutes, de manera que a la present legislatura fos possible disposar de capacitat d’inversió. I la tenim, sí. I no d’ara, de fa 3 anys, 3 anys perduts sense utilitzar recursos financers a l’abast del consistori que haurien permès fer un considerable pas endavant a Collbató.

També volem puntualitzar la informació donada per l’alcalde sobre els motius de la suspensió del Ple, ja que per ser fidels a la veritat, caldria afegir que no ens va consultar ni informar de la seva voluntat, ni del contingut del projecte que volia presentar, és a dir havíem d’anar al Ple sense tenir coneixement de res referent a aquest important punt sobre l’Avinguda Centenari. Un cop suspès el Ple, ens va reunir per explicar-nos el seu projecte, moment en el qual nosaltres vam informar de les nostres propostes de millora molt més completes i ambicioses. Propostes que no van ser ni tan sols contemplades i encara menys, recollides a la nova convocatòria del Ple.

Cal tenir en compte que l’alcalde i el seu govern estan en minoria i els cal fer l’esforç de buscar l’acord amb l’oposició. Pretendre buscar la nostra aprovació als punts proposats als plens sense reunir-nos i pactar amb els socialistes, que som el grup majoritari, per acordar en quins termes es dóna, és al nostre entendre no voler comptar ni amb nosaltres ni amb els ciutadans que ens van votar. Una mostra més de la poca transparència a la qual ens té acostumats l’actual equip de govern i de no entendre que per governar amb minoria cal buscar l’acord contínuament.

Grup dels Socialistes de Collbató