Garantim la qualitat de l’ensenyament públic

Spread the love

El Parlament de Catalunya ha instat el Govern de la Generalitat a recuperar la inversió de 1.600€ per plaça i any a totes les escoles bressol municipals. Aquest era un dels punts principals de la moció sobre model educatiu català presentada recentment pel Grup Socialista. El text insta l’Executiu a garantir, tal i com estableix la Llei d’Educació de Catalunya, un finançament a les escoles bressol de Catalunya “que cobreixi, com a mínim, un mòdul econòmic de 1.600€ per  plaça/any, i comprometent-se, a més, a augmentar progressivament aquesta quantitat fins els 1.800€, que és el que en aquests moments hi ha acordat amb els ajuntaments de Catalunya”.

Una altra de les propostes, també de l’àmbit educatiu, és la de recuperar la sisena hora en tots els centre públics d’educació primària de Catalunya, d’acord amb allò que estableix la LEC, garantint el manteniment d’altres recursos com els desdoblaments de grups i les condicions laborals del professorat. Lamentem que Junts pel Sí i la CUP s’hagin oposat a aquest punt de la moció.

L’any 2010, la inversió del Govern de la Generalitat era de més de 1.000M€ i ara, en els pressupostos actuals prorrogats gràcies als vots de Junts pel Sí i la CUP, la  inversió en aquest apartat és de 0€; la reducció, doncs, ha estat del 100%.

Costa molt d’entendre com partits i persones amb qui durant molts anys havíem compartit model educatiu, ara no admetin públicament el gran desastre que han suposat per a l’educació pública del país les retallades del Govern de Convergència dels darrers anys, defensant un model educatiu que no era el seu, el de les retallades de la sisena hora o el de les escoles bressol.

En cap cas es justificable que grups pretesament progressistes i d’esquerres, avalin el deteriorament progressiu d’un apartat socialment tan important com és l’Educació.

Grup Municipal dels Socialistes de Collbató