Una gran oportunitat perduda

Spread the love

Durant anys l’empresa Sorea s’ha fet càrrec de la gestió de la xarxa pública d’aigua de Collbató.

Ara la concessió és a punt de finalitzar i el consistori proposa canviar d’empresa i treballar amb el consorci Congiac, que ha presentat una proposta de gestió amb la qual estem d’acord, però no en la forma que pretenen finançar la inversió que la xarxa de Collbató necessita.

El consorci només preveu 70.000 euros l’any en concepte de millores en una xarxa antiga i malmesa que genera constants problemes. Només cal veure la gran quantitat d’obres que al final d’any comporta mantenir el servei més o menys en condicions. És un fet indiscutible que és a la vista de tothom.

Nosaltres pensem que una nova concessió hauria de permetre refer la xarxa en cinc anys, ja que el principal problema que tenim són les fuites constants, que al final fan que el 50% de l’aigua que paguem es perdi. Llençar aigua és antiecològic i inadmissible de totes totes, i un govern municipal sensible amb l’entorn no pot consentir que una nova concessió del servei públic d’aigües no garanteixi la correcció total i progressiva del problema de les fuites.

Al nostre entendre, el govern tripartit haurà de realitzar un gran esforç d’imaginació per justificar una contractació que parteix de la feblesa des del primer dia.

Grup Municipal de Socialistes de Collbató