Un Sí pel canvi

Spread the love

Si fa uns mesos els socialistes ens presentàvem a les eleccions generals reclamant el canvi que fes possible solucionar la situació de crisi econòmica, social, política i territorial a Espanya, avui, la necessitat d’aquest canvi s’ha tornat imperiosa. Tenim un compromís amb el canvi. Hem segut amb la resta de forces polítiques a dialogar, negociar i acordar. Perquè el diàleg, la negociació i el pacte són l’essència de la democràcia. Perquè, des de la nostra manera d’entendre la política, cap tacticisme ha de passar per sobre de l’interès ciutadà. Perquè més de quatre anys després que els i les socialistes deixéssim el govern, ens trobem amb una Espanya i una Catalunya més febles, més injustes, més desiguals i amb menys drets i llibertats.

El Govern de Mariano Rajoy no només ha estat incapaç de trobar una sortida a la crisi econòmica, sinó que ha tingut l’habilitat de produirne tres més: una crisi social provocada per l’afebliment de l’Estat del Benestar, una crisi política basada en el descrèdit i la desconfiança de la ciutadania cap a les nostres institucions i, finalment, una crisi territorial sense precedents fruit de l’immobilisme de Rajoy. Desigualtat i injustícia és també el que ha caracteritzat la política fiscal d’aquest govern. Aquells que més tenien han continuat incrementant el seu patrimoni. La distància entre els rics i pobres s’ha anat eixamplant i els defraudadors han gaudit d’amnisties fiscals, mentre les classes mitjanes i treballadores patien la pujada d’impostos sobre les rendes del treball, afectant així el consum i l’estalvi.

Aquest govern ha protagonitzat un dels majors exercicis d’irresponsabilitat política mirant cap a una altra banda i negantse a fer front a la situació que vivim a Catalunya.

Per tornar a les polítiques de progrés, de benestar i de qualitat de vida per a tothom cal substituir el PP de Rajoy, i això passa, inevitablement, perquè els socialistes guanyem les eleccions del proper 26 de juny.

Grup Municipal Socialistes de Collbató